MISTERI BANGUNAN BATU DIBELAKANG RUMAH NIK AZIZ TERBONGKAR !!!


Sampai bila Nik Aziz nak berlakon zuhud ni ? Yerlah GK bukan nak heran pun dengan rumah dia, sebab rumah Menteri Besar lain lagi besar.

Yang nak dibangkitkan disini adalah rumah seorang ULAMAK. Jika seseorang itu bergelar Ulamak, atau dipanggil sebagai Tuan Guru yang makannya zuhud sampai jilat pinggan adakah layak untuk duduk rumah diluar setinggan didalam kondo ini ?

Maknanya diantara rumah Menteri Besar di Malaysia ini rumah Nik Aziz yang paling sederhana. Tapi Diantara rumah ULAMAK di dunia ini rumah Nik Aziz lah yang paling besar. Kategori mana Nik Aziz yang sebenarnya.

Jika melihat gambar-gambar beliau yang menangis dan berkeadaan zuhud, sedikit terkejut bila melihat apa yang ada dibelakang rumah Nik Aziz. Kenapa tiada sekeping gambar pun di upload keadaan belakang rumah Nik Aziz ini.

Bukan GK nak menyibuk jaga rumah dia, tapi sekadar nak tahu apakah benar Nik Aziz ini seorang yang zuhud dan layak untuk digelar Tok Guru ataupun hanya sandiwara semata-mata.

GK rasa ianya satu perkara yang sangat payah untuk merakamkan keadaan dibelakang rumahnya. Melihat pandangan depan ada bangunan batu disebalik bangunan kayu.





Rasanya ramai benar yang nak lihat bagaimana keadaan belakang rumah Nik Aziz ini...hehe.

Mungkin untuk merakam gambar dibelakang rumah Nik Aziz ni boleh dibuat tender secara terbuka. Kalau senang dah lama gambar belakang rumahnya tersebar untuk membongkar misteri bangunan simen disebalik bangunan kayu tersebut. Ada Brannnnn !!!! Anda Mampu Mengubahnya...
Untuk video terbaru ikuti link dibawah.

http://gelombangkick.blogspot.com/2013/02/video-bongkar-bangunan-batu-belakang.html

84 comments:

  1. rasa mcm photoshop pun ada.. bro.. aku rasa better ko pergi rumah nik aziz sendiri betul ke ada rumah batu mcm tu... musykil aku..

    ReplyDelete
  2. Permintaan tinggi betullah utk tengok blkg rumah nik ajis ni,tp conform ini gambar betul,bukan photoshop,sape yg dah pergi, sendiri mau ingat lah ya.ataupun search google rumah nik aziz dan pergi ke link blog pro pas.lihat samada gambar spt ini wujud ataupun tidak.....

    ReplyDelete
  3. APAKAH NIK AZIZ BERSEDIA UNTUK BENARKAN KEADAAN BELAKANG RUMAHNYA DIRAKAMKAN.BIASANYA NIK AZIZ NI SUKA ORG RAKAM SELURUH KEHIDUPANNYA.TP BELAKANG RUMAH DIA XDER PULAK YA....

    ReplyDelete
  4. pandai situani cover line,aku rasa memang rumah dia, apa tidaknya lapang hutan kelantan, bagus punye masukkkk, duit boleh jadi orang lupa agama.

    ReplyDelete
  5. salam, mohon pautkan blog sy disini,tq
    http://pemikirpolitikjerantut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. GK lu memang gawatlah,xpasal2 org tu tu sakit jantung,dah dengan hasan pelesit pun xreda lagi,lu tambah plak persoalan pd mahligai dia...haha.macam mana nik aziz nak buat kalau lu mta pi cover area belakang umah dia..jenuh aku nak bayangkan..

    ReplyDelete
  7. Apesal aku g umah dia hari tu xdew plak aku tgk umah yg ko post nie? aku g bulan 11 tahun 2011.... cepat erk umah ni dia buat. 2 bulan jew, trus dah ada...

    Alo bro... kawasan umah dia bukan kawasan larangan sampai org xleh nak rakam belakang umah dia. Klau umah ni wujud, dah lama dah UMNO mainkan isu nie. BUkannya tembok sebesar negeri cina sampai selama ni x nampak umah yg ko dakwa nie.

    Nasihat aku, g umah dia, tgk dgn mata kepala sendiri dlu, btul ke ko post nie. Jgn sampai nnt jadi bahan bakar neraka dgn fitnah nie. Nak cari rezeki, cari dgn cara yg halal. bukan dgn fitnah. Klau ko cakap ko just bertanya, aku rasa ayat yg ko guna tu lebih kepada fitnah...

    Ko g tgk dlu, baru cakap k. jgn risau, TGNA xsempat nak sorok punya umah tu dalam masa semalaman klau btul wujud der....

    ReplyDelete
  8. GK x bijok....cara GK pon seolah2 nk mmburukkan seseorang tanpa fakta yg jelas....dah GK dapat ambik gambar depan umah tu, why not g ambik gambar bngunan ape yg kat belakang skali?...baru jelas dan nyata...nie mnjadi teka teki...apakah niat dlm GK sbenar?.....untuk mnjadi cemuhan umum ko?.....umum lebeh mncemuh GK dgn cara sebegini..... gambar yg mnimbulkan fitnah smata2....

    ReplyDelete
  9. macam2 komen.Beringat GK,bare nok ngepom tu belako.rasonya GK lebih cerdik pasal benda ni.jange buat kijo sajo.nok puaskan hati semua ore gak mapuhlaa.

    ReplyDelete
  10. bangunan belakang tu aku tgk macam sekolah jer,tp xkan sekolah ader pakai exzoz fan,tp kalau betul lah umah Nik Aziz yg belakang tu,memang liciklah org tua ni mengaburinya.GK kata boleh dibuka tender utk rakam blkg umah nik aziz.so Anonymous 0434 xreti2 ker?cemuh xcemuh pun,mesti duduk pd realiti/situasi yg sebenar...

    ReplyDelete
  11. walaupun org cakap doakan keburukan buat org xelok, tapi aku doakan GK ini dilaknat dunia dan akhirat... Amin...

    ReplyDelete
  12. semoga penulis cepat2 dilaknat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sungguh doa tuan.macam x pernah belajar agama islam

      Delete
    2. Itu doa lazim penganut agama PAS.

      Delete
    3. itu doa ajaran kepala taik...doa ajaran kepala najis tak kan dimakbulkan Tuhan sampai bila2 pun malah akan dikebalikan kapada diri mereka sendiri....keh keh keh...

      Delete
  13. Ada jugak yang bengong marahkan blogger,dia dah tahu xelok mta doa laknat,dia mta jugak,inilah punahnya ajaran niknajis,semoga doa yg diminta diterbalik makbulkan keatas peminta..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita minta puak2 yg suka sgt laknat org supya dirinya sndiri dilaknat allah. amin.

      Delete
    2. SEMOGA ALLAH MELAKNAT KALIAN . KORANG MENGHINA MENCACI ULAMAK . DARJAT ULAMAK LAGI TINGGI DARI NAJIB TU . KORANG PERNAH PERGI RUMAH DIA ? PERNAH ? PERNAH ? TU MAYBE JIRAN DIA KAN ? BODOH PUNYA MANUSIA , ADA AKAL GUNA LAH ! SEMOGA ALLAH MELAKNAT ORANG -2 YANG MERENDAHKAN DARJAT ULAMAK YANG MULIA DISISI ALLAH . ALLAHUAKBAR !ALLAHUAKBAR ! ALLAHUAKBAR !

      Delete
    3. Ulamak kepala bapok mu burit mok mu daroh kena jolok bate ubi ko pok mu...buto supo kero.

      Delete
    4. ulamak kepala taik....ngeh ngeh ngeh

      Delete
  14. http://greenboc.blogspot.com/2011/12/umno-frust-bila-nik-aziz-umum-tanding.html

    ReplyDelete
  15. http://qzulaiha.blogspot.com/2011/02/ko-sape-nak-kutuk2-dye-hah.html

    ReplyDelete
  16. dalam byk2 komen,aku suka komen niknajis..hahaha tuh umah jiran dia kot -__-'

    ReplyDelete
  17. masing2 berkata dengan mendengar percakapan orang lain yang ntah sahih atau tidak...ish...ish....syorkan pada GK pergi selidik sendiri dan sudah tentu dapat jawapan yer...kemudian post perkara sebenarnya....kan lebih afdal....

    ReplyDelete
  18. hahaha.... kameraman asik amik gambar tempat same je.... isk isk..kasik edit betoi2 la... tambah skit lg kubah mcm kat putrajaya tu...ade exzos fan byk lak..edit kasik tambah tmpt solar energy...baru la kecoh byk...dan ade semangat skit nak tgk... ni angle same je amik gambar..isk isk....

    p/s: bende cam ni pun nak kecoh....aiya...

    -belantara hutan

    ReplyDelete
  19. busuknya hati...

    ReplyDelete
  20. Pasberukmatyeh1/19/2012 12:48 PM

    Posting ko yg ni GK aku nampak org pas marah sangat,sampai minta doa laknat,aku ikut blog ko dah lama,tp xpernah aku jmp doa laknat dalam komen2.aku rasa baik ko pi amik btul2 gambar blkg umah nik aziz ni,bkn apa,aku benci sngt tgk komen celaka penganut pas yg tak sedar diri ni.mcm sial.

    ReplyDelete
  21. Aku anak Kelate. dan pernah pegi rumah Nik Aziz beberapa kali atas urusan sebagai rakyat negeri Kelantan. Saya berani mengesahkan disini bahawa memang ujud bangunan besar dibelakang rumah Nik Aziz, dan merupakan bersambung dengan dengan rumah Nik Aziz yang berkayu itu.

    Saya difahamkan oleh orang-orang kampung sekitar rumah Nik Aziz itu bahawa rumah besar itu adalah milik menantunya iaitu Ariff Fahmi (Bekas CEO PMBK)

    ReplyDelete
  22. Nik aziz hanya pandai berbual...ckp org, tp askhirnya diri sndiri buat...ada lg manusia sampah macam nik aziz ni..kenapa dia dok rumah kayu? sbb tu Kelantan pun xmaju2...Nik Aziz tau hasut org supaya jatuhkan kaum sendiri...

    ReplyDelete
  23. Dahlah nik aziz..jangan tipu rakyat lagi.... Jelas kamu cuba sembunyikan "kekayaan" kamu dan sengaja tonjolkan kemiskinan kamu. allah Maha Mengetahui..

    ReplyDelete
  24. sudah2 la buat cerita bodoh..GK memang sial..dasar kepala bana..org suruhan UMNO..puiiiii

    ReplyDelete
  25. wt blog bleh kutuk2,ftnah2 bleh ptis..apa susah...duit pya psal...xkira la dodo ke x jnji duit...mu bwk duit wt kambus kbur mu mapuh ckit ag..smoga ptis laku d akhirat..bleh mu wt bli2 air d pdg mahsyar nk nti ko kna lepar dale nrako..hhaaark tuuuiiii......

    ReplyDelete
  26. dah mula dah puak2 PR ni cakap fitnahlah, x baik la, masuk api neraka lah, HABIS YG DALAM HARAMKAHDAILY TU MENATANG APA TIAP2 HARI TU....gi nasihat puak2 mu dulu sebelum nak nasihat org kat sini.....

    ReplyDelete
  27. kantoi...puak2 PAShit..jom cover line ramai2 kah kah kah

    ReplyDelete
  28. kalu rumah atap zeng macam tu baru berapa aje nilainya...besar ikut keperluan dan kemampuan apa salahnya..

    ReplyDelete
  29. x yah la nak sembunyikan kekayaan tu.. x dosa jadi kaya.. tp kamu sbg pemimpin yg berlagak zuhud, kena la zuhud betul. ini x, trpksa sembunyikan harta takut rakyat tau. Gila dunia rupanya si tua ni. Patot la x mau turun2.

    ReplyDelete
  30. aku dah tengok rumah nik aziz masa raya cina baru ni aku tengok sendiri dgn mata kepala aku rumah nik aziz dari depan sampai belakang yang menjadi persoalan kenapa penulis artikel ni x tunjuk gambar sebenar di belakang rumah nik aziz.kalau penulis x ada info sebenar x payah la menulis berita yang menyebabkan jadi tanda tanya.hanya menjadikan pembaca lain mendapat dosa kerana syak wasangka yang x elok

    ReplyDelete
  31. pa nak heran umah camtu...kt kmpg aku..keje poreh(jab.hutan) je..umah lg besau..

    ReplyDelete
  32. aku sokong umno..tp aku x suka pd tulisan murah provokasi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya asetuju...tulisan macam ni lah membuatkan org lagi menyampah dgn UMNO.

      Delete
  33. CELAKO! CELAKO! CELAKO! DOK BELAKANG TU RUMAH ORANG BELAKANG LAH HE.HE...

    NILAH ORANG KATA "WHAT IS HIDDEN IS MORE TREASURE" MOH KITA BUAT TREASURE HUNT.

    ReplyDelete
  34. rumah ku biasa jer....keliling rumah ku banglo bersambong....mesti org ingat tu umah aku....padahal umah adik beradikkku...sama cam TGNA...MSTI AKU PON KENA FITNAH cam TGNA...

    ReplyDelete
  35. cek dlu bro..btul ke tu rumah nik aziz..jgn lu kutip cter tepi2 jln lu muat kat cni..pg tgk sdiri btul ke x..,klw btu lu ad mklumat yg tpat..knapa lu xltakkan front view rumah tu dri dpan..ak xsokong pr..tp ak xsuka mklumat2 yg xjelas..so pastikan dlu btul ke tu umah die..bru kte ckp..tu bru cara org islam bkerja..

    ReplyDelete
  36. “Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud, “Sebenarnya orang yang muflis di kalangan umatku ialah seseorang yang datang pada hari kiamat dengan membawa pahala sembahyang, puasa dan zakat tetapi dia pernah mencaci si polan, menuduh si polan, memakan harta si polan, menumpahkan darah si polan dan memukul si polan. Maka akan diberikan kepada orang-orang yang dizalimi itu pahala kebaikannya. Jika sudah habis pahalanya sedangkan dosa kezalimannya belum terbayar, maka akan diambil dosa-dosa orang yang dizalimi itu untuk dibebankan kepadanya lalu dicampakkan dia ke neraka.” (HR Muslim)

    ReplyDelete
  37. ^ agree, sedih tengok orang melayu dok gaduh sesama sendiri sebab politik. Bukankah islam tetapkan, adil, berilmu, dan bijaksana tu ciri-ciri pemimpin. Tak kiralah parti mana. Mungkin kita perlu lihat kepada individu bukan parti yang diwakili. my 5 sen from pihak berkecuali.

    Although I pray that our country will adopt islamic way of life..somewhere in future for our next generation.

    ReplyDelete
  38. TGNA buat loan pembinaan rumah dgan kerajaan ....bukan dia bayar cash..ker salah wat rumah guna loan kerajaan..

    ReplyDelete
  39. ASSALAMUALAIKUM,ADMIN GELOMBANG KICK.
    KALAU ENGKAU SAKIT HATI DKT NIK AZIZ PUN,TAK PAYAH LA NAK MEMUTARBELITKAN KEADAAN..
    APA YANG ENGKAU NAMPAK TU ADALAH SEKOLAH PASTI(MACAM TADIKA)
    1.SEBELAH RUMAH MASJID
    2.BELAKANG RUMAH PASTI DAN BANGUNAN SEKOLAH TAHFIZ
    3.DEPAN RUMAH BANGUNAN SEKOLAH YANG TAK SIAP
    4.DEPAN SISI KIRI,BANGUNAN SEKOLAH MENENGAH.
    5.BELAKANG PASTI ADA RUMAH BUNGLOW KEPUNYAAN ORANG TEMPATAN.

    AKU HARAP ENGKAU TAK PAYAHLAH MENAMBAH DOSA????/

    LEBIH BAIK ENGKAU BUAT CERITA PASAL MEMBENTERAS MAKSIAT KAT KL KE,BUAT BLOG YANG LEBIH BERFAEDAH,DARI TERUS ENGKAU BUAT FITNAH.

    ReplyDelete
  40. NIK Ajis pon manusia juge. dia pon boleh buat kesilapan...tapi kite kena siasat betul2...para penyokong pula x perlu lah taksub sangat...macam beliau tu maksum...-bukan nak sakitkan hati sesiapa, sekadar pandangan...biar kite fikir cara rasional-

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. ooo kalau hal-hal pemimpin pas kena check dulula kena siasat btul2 dulu baru boleh komen dan cerita?tapi kalau pemimpin umno punya cerita keluar tak payah check telan je bulat2 sebab memang betul tak payah ada syak wasangka..boleh percaya bulat2 dan jadikan contoh yg tak baik.

    ReplyDelete
  43. ASSALAMUALAIKUM,ADMIN GELOMBANG KICK.
    KALAU ENGKAU SAKIT HATI DKT NIK AZIZ PUN,TAK PAYAH LA NAK MEMUTARBELITKAN KEADAAN..
    APA YANG ENGKAU NAMPAK TU ADALAH SEKOLAH PASTI(MACAM TADIKA)
    1.SEBELAH RUMAH MASJID
    2.BELAKANG RUMAH PASTI DAN BANGUNAN SEKOLAH TAHFIZ
    3.DEPAN RUMAH BANGUNAN SEKOLAH YANG TAK SIAP
    4.DEPAN SISI KIRI,BANGUNAN SEKOLAH MENENGAH.
    5.BELAKANG PASTI ADA RUMAH BUNGLOW KEPUNYAAN ORANG TEMPATAN.

    AKU HARAP ENGKAU TAK PAYAHLAH MENAMBAH DOSA????/

    LEBIH BAIK ENGKAU BUAT CERITA PASAL MEMBENTERAS MAKSIAT KAT KL KE,BUAT BLOG YANG LEBIH BERFAEDAH,DARI TERUS ENGKAU BUAT FITNAH.

    ReplyDelete
  44. tu madrasah a.k.a sekolah la....
    poyo la blogger ni xtau pape jgn men ckp je...

    ReplyDelete
  45. BULAN 3 BARU NI AKU GI RUMAH DIA. NAMPAK TAK ADA PETI SURAT POLIS WARNA BIRU. AKU LETAK SURAT KAT SITU LE. TAPI SURAT AKU TU ENTAH SAMPAI KE TAK KE TANGAN DIA. AKU TAK TAHU..SEDIH LE KALAU DIA TAK BACA....

    ReplyDelete
  46. Salam bro... bangunan batu kat belakang rumah dia tu adalah bangunan sekolah Maahad Darul Anuar la bro.

    ReplyDelete
  47. GK bodoh...dah xde keje len nak wat...

    ReplyDelete
  48. Selamat Tinggal Pas...terima kasih atas segalanya ! SElamat tinggal Pas

    ReplyDelete
  49. Ambo lain tadok nok komen dale isu ni, cuma satu l la.Maah la baru baca blog nie. Napok dok pokok bunga depe umah tuh. Itu lah rupa jiwa pemimpi-pemimpin pas seluruh dunia. BUNGA ato apa sajo benda hidup kito keno jago, keno belai, kena siram, kena gembur banyok lagi lah x cukup tepat nok cerito. Kalu bunga sepokok pun tok leh nok jago camano nok jago rakyat hok rama lagi tu.
    Kalu kat putra jaya tu mustahil la puak pas nok jago. Tengok la bangunan pas jle raja laut kl. Kelabu asap satu pokok bunga pun tadok... bendera lambang lambang kemerdekaan negara pun tadok, bendera pas pun tadok jugak. aloh la.. tapi bab spi ligat supa bbaling (kipas) aku teramat dukacita kerana pas lah yang banyak menyumbang kepada perpecahan rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
  50. blogger umporno, cari isu murahan suka buat fitnah dan cerita lucah. memalukan

    ReplyDelete
  51. Ambo spin sikit deh...tajuk mesteri bangunan batu belakang rumah tok guru?..jadi nye persoalan masing masing bagilah jawapan...payoh kalu bodo piang ni..contoh rosmah beli cincin juta juta....juta juta rupiah ke rupee...aloo sendiri mau ingatlah..nak baca blog baca aje lah dok betaki jadah kemende...payoh sungguh

    ReplyDelete
  52. wei musibat ,najib ko tk brani komen,di lagi lanun,laki bini

    ReplyDelete
  53. Liputan exclusive! Lu memang TERBAIK la bro!!.. esp dlm bab2 fitnah mefitnah & menipu org2 yg x berapa cerdik :)

    ReplyDelete
  54. Kalau tak salah dkat rumah nik aziz ade sebuah sekolah agama kepunyaan sedara dia...berkemungkinan besar itu bangunan sekolah tu..

    ReplyDelete
  55. wahh...dasat tol edit gambar..bley ajar x??aku ingat nk edit rumah ak kasi nmpak banglo gak r..

    p/s: insaflah admin..

    ReplyDelete
  56. AKU ANAK KELANTAN6/28/2012 3:10 PM

    hahaha...GK berat nanang la mu ni...mu pnah g dok rmh TG 2?gmbar ni byk doh...mu g ambik gmbr sndri kt rmh TG 2...mu copy paste org lain pnyo wak gapo...bengong...PULANGKAN HAK RAKYAT KELANTAN...ROYALTI MINYAK DAN GAS HAK KAMI ANAK KELANTAN....KAMI BANGGA HIDUP DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMA..ISLAM CARA HIDUP KAMI...

    ReplyDelete
  57. Dunia dah akhir zaman, fitnah makin menjadi-jadi. Yang durjana diagungkan, yang membela agama akan difitnah macam-macam.Di akhirat, sebesar biji sawi dosa tetap tak akan terlepas. Bertaubatlah sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  58. isle..cara hidup kami. jubo, slogan jah sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jubo mu lagi sedap....buley poso pun kecek nyapong...memang puak umporno tak reti baso, tak kira bula

      Delete
  59. Sedihnyer tengok sesama umat Islam brpecah belah hanya krn hal2 kecik semata2...setiap manusia x sempurna, dr kta sntiasa mncari stiap inci klemahn org lain, apa salahnyer kta mngambil yg baik dr mna2 pihak x kira apa sj pegangan skalipun...utk panduan mmbentuk kebaikn diri sndiri...musuh sbnr adalah org kafir yg ingin mlenyapkn agama Allah dr muka bumi ini dan iblis syaitan yg sntiasa mncari jalan utk mmecah belahkn ank2 adam supaya mngikut jejak langkahnya nnti...bkn sesama kita...sesama umat Islam...jgn digaduhkn hal org...Allah Maha Mengetahui...hanya Allah s.w.t yg akn mghukum dan mnilai sgala2 mahu yg benar @ tdak...bukan kita...insaflh d mana tempat kta d akhirat kelak...bkn mnilai dan mramal masa depan org lain...renunglah msa depan anda sndiri...slepas tiada di dunia nnti...wassalam

    ReplyDelete
  60. apa la korang semua nie... nama ja islam.... tp gaduh sama sendiri... sumpah seranah... apa salahnya lau kita doa bg dia dapat hidayah... kan elok, islam pun berkembang... nie dok menyumpah ja keja, jatuhkan sesama islam.. bila islam nak berkembang... cuba bayangkan kita semua dapat hidayah... kan aman dunia, islam pun terjaga..

    ReplyDelete
  61. Rumah aku tu... sapa pi ambik bumbong plak dahhh..

    ReplyDelete
  62. Tu gmbr betul..blakang tu umah anak2 dia...

    ReplyDelete
  63. tu bangunan SMU(A) pulau melaka.sila dtg melawat.akai tadak ka..rumah aku kalu ambik gambar ikut gambar atas akan npk rumah besar..adakah rumah itu rumah aku.ada pagar diantara rumah aku dan rumah org punya. org asal yg ambil gambar tu nak ambil gambar rumah nik ajis.kalu dia btl2 nak ambil gambar rumah besar tu takkan la gi ambik gambar rumah nik ajis.. agak2 la bai,dah brp kali aku pesan sama org umno..nak bakar apa2 pakai minyak,ini pakai air..kiamat pun takkan nyala.mmg bodoh la orang umno ni,(tdk termasuk aku) sbb aku AHLI umno saja..bukan ORANG umno.dua maksud berbeza yakni sesapa boleh jadi ahli mcm aku ni.itupun bkn sbb percaya@sayang tapi jadi ahli sbb aku nak balik sen/HAK aku!! ingat..guna minyak bukan air...hihi dan rancang sblm buat bkn rancang slps buat.

    ReplyDelete
  64. ha..ha..ha.. mcm2 pencacai PAS ckp ttg bngunan biru tu
    sekejap kata tadika, sekejap kata madrasah, kejap kata sekolah arab, kejap kata maahad, jap kata rumah jiran la.. semata2 nk cover N.ajis.
    mana satu yg betul ni wei? Panas! Panasss!

    ReplyDelete
  65. weiii gk..hang xprlu buat ftnah ok..klau btol rmah tok gru..ska ati dia la..at least dia x menunjuk!

    ReplyDelete
  66. klau korang sume nk tau, tu gmbr phtoshop, aq slalu pegi umh tok guru, bknnye ade ape blkang rmah dye, yg ade pun masjid pulau melake je, tpi klau nmpak mcm bngunan tu, tu bkn rumah, tu skolah agama, maahad darul anuar....paham ????

    ReplyDelete
  67. Nak tanya... Nak belajar kat maahad darul anuar tu kena bayar tak?

    ReplyDelete
  68. tu bangunan lain la bodoh...

    ReplyDelete
  69. Aku google sampai dr dulu sampai skrg mmg x pernah jumpe lgsg gambar blkg rumah nik aziz ni, nampok cagho, keno kelik klate la ni tgk sendiri, agk2 tuk guru bg x tgk??

    ReplyDelete
  70. rmh tu mmg ada...x di edit pon.. kl x pecaya,pegi sendiri k..jgn gauh2 kt cni..

    ReplyDelete
  71. area rumah tu ada masjid,ada maahad darul anuar..btl la ckp korg tu tp rmh tok guru korg x leh masuk kt lorong tepi rumah kn? kl korg masuk korg akan nampak sambungan rumah tok guru,siap ader ampaian lg kt atas..tercucuk astro lg..xkan la maahad ada astro plak..apa lah..dh jgn gadoh2..g tgok sendiri la..tok guru pon xkisah rmh bsr ke kck . kita je lebih2

    ReplyDelete
  72. Mohon edit semula.. Tulisan dan gambar terlalu besar digunakan.. Ada tulisan terselindung di sebalik IKLAN belah kanan.. Kebenaran mesti ditegakkan..

    ReplyDelete
  73. mu ni bodo la GK. Mu ni ore kelate ko ore mano... kalu mu nok tipo rakyat kelate meme mu BODO..... setahu aku, bangunan belake rumah tok guru tu asrama sekolah agama dio.... ok pon g sediri siasat dan ambil gambvar, post sini. buke mu tok leh g belake rumah dio, ado jale ke tuh..... BODO LA MU NIH...

    ReplyDelete
  74. Aku baru g smlm...mmg ada bangunan tp xtau plak jadi isu yang blogger ni kasi panas...aku pun x check bangunan ape baru terbaca blog yg ku kira sgt tak ilmuan ini...itu mmg ade bangunan aku siap btenggek lagi..tp bukan umh dia..klu maahad ke umh menantu dia ke..sekolah pasti le...cb ko compare gambaq2 antara menteri lain kan sedap...rugi kalau kebijaksaan ko menulis ni jika kau x kembangkan dan perhalusi btul ke tidak sbb yg aku ni pun jahil tp yg aku tahu kalu menyiarkan berita yang palsu..itu amalah besar sebab dikira fitnah...yg si pembaca plak tok sah gaduh..aku bru g semlam dgr kuliah...aku pum dulu ahli umno tp sbb mida dah tahu mennilai yg baik buruk...aku rs baik blogger ke sape2 bleh pegi sendiri tgk keadaan n tnya btul2..dah kalau umh tok guru pun ape masalahnye?? Dia menteri besar tp most of duit gaji dia kasi rakyat..agak2lah aku rs...ko g nginap mn2...blakonlah smayang ke ape ke tp ko g sibuh jumaat tgk mcm mn....

    ReplyDelete
  75. Assalamualaikum, ada tak gambar-gambar rumah ulama'-ulama' lain yang dikatakan lebih kecil berbanding rumah Nik Aziz? Bukan nak menaikkan amarah sesiapa, cuma agak curious jugak. Saya masih tak faham mengapa rakyat di negara kita suka memburuk-burukkan satu sama lain. Saya pun tak faham mengapa rakyat kita tak puas hati kalau orang ni undi orang tu, kalau orang tu undi orang ni sedangkan bukankah undian itu hak masing masing? Semua ni pun atas pemerhatian saya je, sebab saya sendiri pun tak cukup umur nak undi lagi hehe. Saya cuma musykil sebab selama saya di negara orang, yang bilangan penduduk Muslimnya tak seramai negara kita ni, saya tak pernah witness benda benda macam ni, contohnya menunjukkan keburukan ketua ni ketua itu di dada akhbar hampir setiap hari. Atau mungkin saya je tak perasan, tak tau lah. Tapi atas perhatian saya, ini lah semua yang sedang berlaku di negara kita. Tak kisahlah negara lain buat jugak ke tak. Tapi ini yang sedang berlaku di negara kita. Kalau undi orang ni dapat cemuhan, kalau undi orang tu pun dapat cemuhan. Dua-dua kata dua-dua salah. Saya curious apa yang akan terjadi pada golongan remaja seperti saya pada masa hadapan nanti...

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...