BUKTI HARAKAH BERTOPENGKAN ISLAM BARWA NIK AZIZ !

 SIAPA PENIPU SEBENARNYA SELAMA INI ???

KOTA BHARU, 6 Dis: Selepas propaganda menghodohkan kerajaan negeri dengan isu bekalan air bersih gagal, kini Umno beralih menyerang Mursyidul Am, Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat. Jentera propaganda Umno kali ini menggunakan pula kaset ceramah seorang ustaz muda, Shamsul Zaman Sukri yang juga dikenali sebagai Ustaz Budak sebagai bahan propaganda.

Mereka mencipta propaganda dengan mengatakan Tok Guru Nik Abdul Aziz serupa dengan Nabi.
Sedangkan ucapan sebenar Ustaz Shamsul diambil sekerat sehingga menghilang maksud asal, di mana beliau antara lain pernah menyebut Tok Guru Nik Abdul Aziz sebagai ulama yang mewarisi perjuangan Nabi.

Ucapan seperti itu difahamkan sudah lama disebut di pentas ceramah dan kuliah di masjid-masjid, namun baru mendapat sentuhan jentera propaganda Umno.<< Sudah lama memanglah tapi ini pertama kali dengar yang versi pelik macam ni, Biasa dengarnya Ulamak Perwaris kepada NABI. Mohon ULAMAK PAS dan PENTAKSUB PAS sila tampilkan kuliah beribu-ribu orang USTAZ  di Malaysia ni menyebut ia seperti Ustaz Budak ini .Tak kiralah USTAZ dari Kelate atau dari pelusuk mana sekalipun!!!<<<<

Lagi pun Ustaz Budak sejak dua tahun lalu melanjut pengajian di Makkah. <<<Syiah pun ramai jugak di MEKAH nu, !!!<<< Namun lebih menyedihkan apabila beberapa ulama diperalat mengulas kenyataan seperti disiarkan akhbar milik Umno di luar konteks sebenar.

Adun Limbongan, Drs Zainuddin Awang Hamat berkata, tuduhan dibuat Umno terhadap Ustaz Budak berniat jahat apabila melakukan ‘spin’ terhadap kaset ceramahnya. <<<Rakyat Limbongan mesti menilai tahap agama Drs ini. Tuduhannya cukup melampau..Siapa yang berniat jahat ???<<<
Katanya, rakyat tidak mampu diperbodoh dengan kenyataan tersebut kerana mereka lebih faham mengenai agama berbanding sesetengah pemimpin Umno. Menjelas isu sama Mursyidul Am PAS berkata, umat Islam yang menolak hukum Islam menjadi kufur, seperti juga menyamakan manusia dengan Nabi. Katanya, sama ada menolak Islam menggantikan dengan nasionalis atau mana-mana aliran sekali pun juga menjurus kepada kufur.

Bercakap kepada media di JKR 10 semalam katanya, beliau tidak mengetahui isi kandung sebenar ceramah Ustaz Budak yang dianggap akhbar Umno menyamakan beliau dengan nabi. “Saya tak nak sebut sebab saya tak tahu perkara sebenar, tetapi saya nak sebutnya umat Islam yang menolak hukum Islam juga adalah kufur.

“Saya hanya nak jawab sekiranya orang yang menyamakan saya dengan nabi itu kufur, kita juga kena tahu orang Islam yang tolak hukum Islam juga kufur,” ujarnya. Oleh itu beliau menolak anggapan pihak tertentu yang mahunya bertanggugjawab di atas kenyataan yang sengaja dimainkan media Umno.

Bagi GK jawapan Nik Aziz memang sudah dijangkakan, ilmu putar belitnya sangat tinggi, Insyaallah sedikit masa lagi Allah akan memperlihatkan siapa Nik Aziz yang sebenarnya.
Detikperubahan.com
DetikDaily.net 

NAK TANYA PUAK TAKSUB PAS DAN PEMIMPIN PAS. DIANTARA 2 VIDEO YANG DILAMPIRKAN DIBAWAH INI MANA SATU YANG DI SPIN ATAU DI EDIT YANG BOLEH MENJEJASKAN MAKSUD ASAL???. MOHON PEMBACA MENILAI DUA KLIP VIDEO INI SATUNYA SUDAH DI EDIT DAN SATU LAGI BELUM DI EDIT. DAN NYATAKAN BABAK MANAKAH YANG DI SPIN SEHINGGA MENJEJASKAN MAKSUD ASAL UCAPAN 'USTAZ BUDAK' ???

MOHON PENCERAHAN....JANGAN SUKA MENUDUH DAN BERBOHONG  NANTI JADI 7 KALI KAFIR...INGAT 7 KALI KAFIR...ADA KE HUKUM 7 KALI KAFIR NI ???...ENTAHLAH GK AND THE GANG TENGAH DUK BELAJAR...NANTIKAN PEMBONGKARAN SETERUSNYA DAN NILAILAH SESAT ATAUPUN TIDAK !!!!!!
VIDEO YANG TELAH DI EDIT

VIDEO ORIGINAL

VIDEO JAWAPAN ULAMAK YANG JUJUR


" Nak main dengan orang gila ni, kita kena gila lebih pada dia" - Ustaz Nasaruddin - Adun Meranti.
TULISAN BERWARNA HITAM ADALAH KERATAN DARI HARAMKAH DAILY

2 comments:

  1. lahanat punya harakah,perkara macam ni pun nak kelentong.Memang celakalahm,aku ingat pun spin.sial punya harakah

    ReplyDelete
  2. Tapi Hj Hadi cakap "Video hanyalah BESI. Tiada mata & telinga. Tak leh pakai sebagai bahan bukti". Camana tu?..

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...