20 Bakal Calon Dari Pemuda Pas, 11 Takut Istihar Harta Termasuk Nik Abduh Dan Abdul Latif

KUALA LUMPUR - Dilaporkan daripada 20 bakal calon Pilihan raya Umum ke-13 (PRU13) dari kalangan pemimpin Dewan Pemuda Pas hanya sembilan orang sahaja dari mereka yang bersedia menandatangani borang pengisytiharan harta, selebihnya belum lagi menyatakan untuk berbuat demikian.

Sembilan bakal calon Pemuda Pas itu antaranya Ketua Pemuda Pas Nasruddin Hassan, Ketua PemudaPas  Johor Suhaizan Kaiat, Ketua Pemuda Pas Negeri Sembilan Khairil Anuar Abd Wafa, Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang Yusni Mat Piah dan Setiausahanya Afnan Hamimi Taib, Setiausaha Dewan Pemuda Khairul Faizi Ahmad Kamil, Exco Pemuda Pusat Abang Ahmad Kardee Abang Masagus dan Ahmad Zamri Asa'ad Khuzami serta Ketua Pemuda Pas Melaka Yuhaizad Abdullah.

Bagaimanapun nama Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz dan Ketua Pemuda Pas Kelantan yang juga sebelum ini Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Mengkebang tidak kelihatan, kenapa agaknya ? Apakah dia tidak akan bertanding atau juga kerana sudah bertanding dan memiliki apa yang tidak sepatutnya beliau miliki ?

Bagi sembilan orang daripada mereka yang bersedia itu mungkin sebelum ini belum bertanding dan belum memiliki apa yang tidak sepatutnya dimiliki, namun kalau yang belum pernah bertanding seperti Nik Abduh tapi tidak bersedia untuk mengistiharkan harta, itu mungkin disebabkan lebihan harta hasil daripada bapanya yang bertanding dan menjadi Menteri Besar selama lebih 23 tahun. Anda Mampu Mengubahnya.

4 comments:

 1. nik abuduh anak si b*ruk tua yg takde telor nak tanding di safe seat di rantau pjg je. nepotisme subur dlm PR. bo la weiiiiiii

  ReplyDelete
 2. Pooooorahh...

  ReplyDelete
 3. Kata bukan2 kpd ulama yg menyambung kerja nabi..tunggulah kecelakaa keatas dirimu. Hr ni tak rasa lg, tengok kedepan blsan allah keatas org yg mulut celupar. Byk org dah aku jupa yg kurang ajar supa mu ditimpa kecelakaan. Takpe istiqamah la mulut mu tu kalu nak rasa...puak umno blh gi belako asal dpt pitih..gelap mata slalu..na molek jenis tak sbyang be..abis,ulat taik umno pun jilat mnate ni. Dia tak kira ggapo doh sbb hti gelap gelemat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun tahu mano oghe UMNO dok semaye be? Sejok bilo mun dgn tok guru mu jadi Tuhan & malaikat, sibuk duk kiro dosa pahalo amal ibadat oghe?

   Delete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...