Abby Abadi: "Saya Malu Kalau Pakai Baju Nampak Ketiak"

PASIR PUTEH - Selain malu memakai baju nampak ketiak, selebriti Abby Abadi turut mengakui tidak pernah mengundi sebelum ini kerana golongan artis tidak pernah diberi kesedaran dan diajar mengenainya walaupun sering kali terlibat dengan program anjuran Umno dan Barisan Nasional.

Abby berkata, penglibatan artis dalam program parti hanya untuk memeriahkan majlis dan menarik ramai hadirin.

Ketika itu katanya, beliau tidak berasa bersalah tidak mengundi kerana tidak memahami kepentingan politik.

Untuk Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti katanya, beliau semestinya akan memilih Pas kerana telah banyak terhutang budi dengan parti itu, terutamanya perbelajaan saraan kehidupannya seharian.

“Pada saya, Pas merupakan satu-satunya parti yang memperjuangkan Islam di negara ini dan saya tidak mempunyai pilihan lain selain memberikan sokongan penuh kepada Pas dan Pakatan Rakyat.

Menurut Abby lagi, beliau akan rasa bersalah sekiranya tidak mengundi kerana sudah sedar kuasa politik amat penting apatah lagi kepada perjuangan Islam, biarpun beliau sedar yang Pas bertanding tidak cukup kerusi dan perlaksanaan hukum Islam hanyalah retorik Pas semata-mata.

“Kuasa politik penting kerana melaluinya dasar atau hukum Islam dapat ditegakkan dan saya kini memahami bahawa politik dan agama tidak boleh dipisahkan,” katanya pada program Bicara Hijrah Selebriti Bersama Abby Abadi di Cherang Ruku dekat sini, semalam.

Turut hadir, Adun Semerak, Wan Hassan Wan Ibrahim serta isteri, Bidah Abdul Kadir, Adun Limbongan, Zainuddin Awang Hamat dan penceramah jemputan, Khairul Ikhwan.

6 comments:

 1. Xusah di layan perempuang gersang tu... Dah xlaku pasal tu dia join PAS HAPRAK tu.. Berlakon dh x laku.. La dok cari lebai PAS la pulak..

  ReplyDelete
 2. Excoted dia ni.., seolah2 baru memeluk ugama Islam.... Orang 'normal' dah lamaaa tahu halal haram.., dia semacam baru tahu.

  Memalukan ummah.. Kesedarannya amat dialu2kan.., namun seharusnya dia menggunakan sisa2 hari yg masih ada untuk mendalami ilmu, mengenali Islam dengan lebih baik..; bukannya membiarkan diri diusung ke hulu ke hilir menjaja cerita kebodohannya selama ini.

  Dia ini adalah penimbul fitnah dikalangan ummah. Menjual hidayah dengan keuntungan wang ringgit. Lantas, Islam menjadi 'murah'.!

  ReplyDelete
 3. Dah Lama TAK KENA TEKAN JANDA ni...tu yg MEROYAN..lalalalala

  ReplyDelete
 4. Kami tak payah masuk PAS dah lama sedar tentang AURAT Wanita...Ingat Abby cara kita bercakap pun Aurat Ya.

  ReplyDelete
 5. Untuk Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti katanya, beliau semestinya akan memilih Pas kerana telah banyak terhutang budi dengan parti itu, terutamanya perbelajaan saraan kehidupannya seharian.

  ReplyDelete
 6. ala dulu pun dia pakai baju nampak ketiak,,hipokkrit janda gersang ni.

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...