Wang RM207 Billion Yang Lesap Akhirnya Ditemui

KUALA LUMPUR - Kementerian Kewangan pada Selasa berkata dakwaan kononnya kerajaan menerima pampasan RM207 bilion dari kerajaan Jepun sebagai pampasan kepada rakyat Malaysia yang menderita selepas terlibat sebagai buruh paksa dalam pembinaan kereta api Siam ke Burma semasa Perang Dunia Kedua, adalah palsu.

Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan pada Selasa menjelaskan, dakwaan itu yang dikatakan berpunca daripada memo yang dikeluarkan kementerian bertarikh 29 Mac 2011 adalah palsu.

"Memo tersebut telah dipalsukan dan satu laporan polis telah dibuat pada 26 September tahun lepas. Kes ini sedang disiasat polis," kata kenyataan itu.

Penjelasan Kementerian Kewangan terpaksa dibuat selepas laman-laman blog pembangkang mendakwa wujudnya pembayaran RM207 bilion dari Jepun tetapi wang tersebut kononnya telah dilesapkan.

Akibat fitnah tersebut, Kedutaan Jepun telah menulis surat kepada Kementerian Kewangan pada 9 Jan lepas untuk mendapatkan penjelasan disebabkan kerajaan Jepun tidak pernah membayar pampasan RM207 bilion itu. 

Ini menunjukkan ada pihak yang tidak bertanggungjawab yang ingin memburuk-burukkan dan menjatuhkan imej dan kepercayaan rakyat terhadap kerajaan dan Kementerian Kewangan. - BERNAMA
Airmata FITNAH yang diketuai oleh Nizar badut DAP ini akhirnya terbongkar jua, fitnah apa lagi yang akan ditanggung oleh Umno selepas ini. fitnah derita itu pastinya mengguris hati dan perasaan rakyat Malaysia yang masih percaya dengan pembohongan yang tak sudah-sudah ini.

3 comments:

 1. As-salam. Insya-Allah. Yang terkena fitnah jika melakukan tindakan yang betul dan selari dengan ajaran Ugama Islam. Mereka akan dapat lindungan dari Allah. Sebab bila kita amati dan lihat, kesemua fitnah-fitnah itu telah terbungkar satu persatu. Sebalik telah memakan diri mereka yaang memfitnah.

  Syabas DS Najib yang begitu sabar dengan mereka-mereka ini yang tidak berhati perut. Berdoalah dan bersabarlah. Lakukan sifat-sifat murni yang telah Datuk Seri lakukan. Datuk Seri dilandasan yang betul. Tahniah. Insya'Allah Allah sentiasa melindungi datuk dan kepimpinan Datuk. Amin.

  "Betulkanlah Yang Biasa dan Biasakanlah Yang Betul.

  Saat Jais
  www.treat-cure.com
  http://saatjais.wordpress.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul apa yang di katakan oleh assad itu. allah di pihak yang benar..teruskan usaha murni dato seri itu...

   Delete
 2. Penyebar-penyebar fitnah sentiasa dilaknat Allah. Apa yang mereka fitnahkan akan sentiasa terbongkar dan mereka pula terima laknat K.O. Tapi BN-UMNO semakin O.K jer.

  Hahahahahahahahah Penipu Rakyat (PR) kantoi lagi, kesian dan padan muka buat malu orang Perak jer miker ni yob Nizar oi!

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...