Bekerja Dirumah Tambah Pendapatan - Syarikat CITY VIERA Disahkan Menipu @Zahid_Hamidi @KBAB51 Tiada Tindakkan !

Pernahkan anda terbaca atau menerima iklan 'Tawaran bekerja sambilan dirumah' ? 'Jana pendapatan lumayan hanya dirumah' ? Bagi pelajar-pelajar yang baru habis peperiksaan SPM dan graduan menganggur pastinya akan tertarik dengan iklan berkenaan sekaligus ramai yang menjadi mangsa. Selain itu golongan dewasa yang ingin menambahkan pendapatan sampingan ekoran bebanan kenaikkan harga barang juga tidak terkecuali dari menjadi mangsa.

Salah satu sindiket penipuan ini telah dikesan menggunakan nama syarikat CITY VIERA yang beralamat di  Ajil Terengganu. Jika anda berhasrat untuk membayar RM 60 yang diminta oleh syarikat ini yaitu sebagai bayaran jaminan kepada barang yang mereka akan hantar, SILA BATALKAN HASRAT anda itu sebelum anda tertipu.

Disebabkan hari ini tiada keruangan masa, bahan bukti dan perbualan telefon dengan pihak syarikat ini akan di-upload esok. Untuk makluman awal hasil dari perbualan telefon dengan syarikat City Viera, antara kata-kata yang dilontarkan oleh wakil syarikat penipu ini ialah"

 "Kalau pergi repot, polis pun tak layan, polis banyak lagi kerja, setakat RM 60 nak pergi ke bank negara! tak padan !

Mungkin tanggapan demikian menyebabkan mereka lebih berani untuk menjalankan aktiviti penipuan ini, persoalannya benarkah pihak berkuasa seperti polis tidak melayan terhadap kes penipuan yang berjumlah kecil seperti RM60 ? Jika begitu bertambah ramailah penipu, RM60 untuk satu kepala, kalau  10,000 atau 100,000 kepala ??? Bersambung.... Anda Mampu Mengubahnya..

18 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy bru terkena nie.. Alamat No 25-A,batu 21 jalan kilang latitude tree,21800 ajil terengganu.. Dye soh kite iklankan gune alamat kita, balai polis lak tu.. Tak ke gile.. Dlm wssap bhan disediakn.. Kite lak kne iklan.. Dduk johor, suami org ajil,Balik ganu mmg kne bom la tempat tu.. Siap, tggu ambe balik sne..

      Delete
  2. ouhh..menipu upanya..sy pun ada mohon..nk kol tuk kepastian,mula2 msk line tp xangkat..kol skali ag,terus voicemail..so sy try google psl syarikat ni,tp hasilnya mencurigakn..hurm..upanya penipu..mcm2 dunia skrg..sbb duit,manusia jd hamba..

    ReplyDelete
  3. ouhh..menipu upanya..sy pun ada mohon..nk kol tuk kepastian,mula2 msk line tp xangkat..kol skali ag,terus voicemail..so sy try google psl syarikat ni,tp hasilnya mencurigakn..hurm..upanya penipu..mcm2 dunia skrg..sbb duit,manusia jd hamba..

    ReplyDelete
  4. sama la...google dulu baru dpt tau...nasib baik google dulu..check no TR -0117583P kat website SSM...kuar result "No Record Found" ...nie syarikat bleh cabut bila2 masa...sbb tu x berani daftar kat SSM...nasib baik hati tergerak nk google dulu...

    ReplyDelete
  5. Huhuhu... Nsib baik google.. Dh nyaris Nk g byr.. Sial btol... Tp x pe.. Ad hikmah nye jgk...

    ReplyDelete
  6. Nasib baik search n kluar kat blog ni..dlm iklan xde tulis nama company..dh dpt surat baru tau nama company trus search..thanks gelombangkick..kalau tak mmg dh trbayar rm60 kt si penipu ni

    ReplyDelete
  7. Tergerak ati nk chek city viera..syukur la klu x dh mlayang 60hinggit..tq gelombangkick

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke city viera ni sama dengan city business?
      Baru je nak register

      Delete
  8. Tq for this . Nasib tak terkena . Skrg dorg dah tukar kpd city business enterprise. Konon ada ssm . Tp menipu. Puihhh .

    ReplyDelete
  9. Tq for this . Nasib tak terkena . Skrg dorg dah tukar kpd city business enterprise. Konon ada ssm . Tp menipu. Puihhh .

    ReplyDelete
  10. pagi ni baru tgk iklan kat harian metro. keje lipat risalah iklan. rupanya penipu...

    ReplyDelete
  11. iklan syarikat ni ada dalam metro..mohon pihak surat khabar metro selidik sebelum paparkan iklan.sekarang tukar nama.0_'

    ReplyDelete
  12. city business enterprise saya dah check dia bg no ssm ada kuar kat situ...siap bg bukti...tpi skrg tawaran modal dgn harga 50 ringgit..btul ke?

    ReplyDelete
  13. betul ke city business enterprise ni? mmg dia offer rm50 sekarang..makna penipu juga la ni??

    ReplyDelete
  14. Saya pun dapat tahu lepas tgk blog ni. So memang sah la syarikat ni penipu?

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. Selamat saya google dlu. Thanks ya semua. Kalo x terbang rm60 😅

    ReplyDelete
  16. Ya sekarang dah tuka citybusnissenterperise..pada mulanya mmg sudah ragu2..sbb x mungkin kerja begitu senang boleh dpt income tinggi sebegitu..jadi sy selidik dulu then bru lah dpt tahu hal sebenar..kes ini perlu diambil tindakan supaya mereka stop aktiviti haram mereka tu.

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...