SAYA DAPAT TIKET KE SYURGA ? - USTAZAH ABBY ABADI

Kadangkala kekecewaan itu boleh menjerumuskan seseorang kepada jalan yang kurang lurus, didalam keterpaksaan dengan tindakan kerana dendam itu hanya ketenangan yang bersifat sementara dan akhirnya ia tidak kemana malah sebahagiannya keadaan itu semakin parah dan jauh tidak tenteram.

Memilih jalan tanpa keredhaan itu akan sentiasa jelas terpancar kerana ia berlaku diluar keikhlasan, renung-renungkanlah semoga kita diketemukan dengan jalan yang hak...Anda Mampu Mengubahnya...4 comments:

 1. lebai2 PAS tengah asah baik punyer tu ...

  ReplyDelete
 2. Abby pun tahu artis bukan leh harap sangat. Cakap jer besar. Berkayuh tengah jalan dah terbengkalai.

  Abby tau dalam PAS ada lelaki tulin. Baru 'puas' berugama.

  ReplyDelete
 3. ambo budak lagi
  betulkah dunia akhir zaman.... bila ada pendakwah bukan datang dari ahlinya, golonganya datang dari yang cetek ilmunya,menjadikan agama untuk kepentingan peribadi.....betulkah?

  ReplyDelete
 4. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  REPLY:

  Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

  http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...