TERBONGKAR !!! ARTIS JOIN CERAMAH PAS BERKONGSI DUIT DERMA

Artis jom ramai-ramai masuk Pas, sebab Pas bukan macam dulu lagi, Pas sekarang ni dah kaya, kalau dulu Mat Sabu  datang ceramah pun hanya tumpang penjual kaset je, tidur menumpang jer,  sekarang ni dah pakai driver, tidur pulak kat hotel 5star.

Lagipun dalam bidang artis sekarang ni susah nak cari makan, ramai orang baru yang lebih popular dan diberi tempat kepada mereka, tapi kalau join Pas takkan nak pakai jubah, tak payah pakai jubah dah, pakai kopiah pun tak payah, sejak Pas bergabung dengan DAP ni Pas dah terkedepan kerana Islam bukannya terletak pada kopiah.

Habis tu kalau join Pas apa yang dapat ? Haa tu yang nak bagitahu ni, macam ni, Join Pas ni special sikit, kalau join PKR tak special macam join Pas. ohhh patutlah ramai yang join Pas, haaa tahu tak per, lagi tak perlu make-up, tak perlu barang branded, standard shooting pakai air liur jer. Join Pas dan berceramahlah, kalau dalam artis mungkin akan dapat sponsor dari company, tapi dalam Pas lagi senang kerana rakyat yang akan sponsor.

Cara nak cari sponsor dengan rakyat ni hanya menggunakan ayat " Para petugas dan unit amal sila bergerak sekarang sebelum kita sambung kembali majlis ini, hadrin dan hadrat yang dirahmati Allah, perjuangan kita ini perjuangan Islam, menderma untuk kita akan mendapat ganjaran yang besar kerana membantu perjuangan ke jalan Allah. blablablabla......... Hasilnya...............




Wow !!! kalau macam ni, ok, jadilah, so berapa persen dapat ? ok sempena hampirnya pilihanraya ni kita bagi 50-50, tapi lepas pilihanraya kita kira lain, tapi ingat !!! Biar pecah dimulut jangan pecah diperut, ok sign borang bai'ah takkan pecahkan rahsia ni dulu lepastu boleh mula bila-bila masa sahaja, setuju ? ok setuju......Baik punya...

Bagaimanapun cerita diatas hanyalah rekaan lakonan semata-mata tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah mati, persamaan nama hanyalah satu kebetulan sahaja, tapi kalau relevan tu apa salahnya...Anda Mampu Mengubahnya....

7 comments:

  1. hahahaha,ya xya jgk,tu pasal ramai artis yg join pas berbanding pkr,kantoi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat Kelantan perlu "TUKAR" drp Pas Kelantan kpd Umno_Bn Kelantan pada PRU 13 DEMI RAKYAT KELANTAN...tidak kiralah siapa akan menjadi MB Kelantan jika UMNO_BN dapat tawan Kelantan pada PRU 13 walau Najib mencalonkan Mustapha Mohammad.... kerana perlantikan MB Kelantan mesti mendapat perkenan Sultan Kelantan dahulu...dan saya rasa Sultan Kelantan tdk berapa berkenan pada Mustapa Mohammad...sekian...

      Delete
  2. buat malu jer,bila masuk pas cakap kononnya dah terima hidayah,hidayah kepala hotak dia kalau asyik samun duit rakyat,aku pikir benda ni betul2 berlaku,xpayah nak temberang,artis murahan memanglah perangai camtu..

    ReplyDelete
  3. Artis dah otai tak laku dan masalah maruah cari makan!!

    ReplyDelete
  4. Rakyat Kelantan perlu "TUKAR" drp Pas Kelantan kpd Umno_Bn Kelantan pada PRU 13 DEMI RAKYAT KELANTAN...tidak kiralah siapa akan menjadi MB Kelantan jika UMNO_BN dapat tawan Kelantan pada PRU 13 walau NAJIB mencalonkan Mustapha Mohammad.... kerana perlantikan MB Kelantan mesti mendapat perkenan Sultan Kelantan dahulu...dan saya rasa Sultan Kelantan tdk berapa berkenan pada Mustapaha Mohammad...sekian...

    ReplyDelete
  5. HAHAHA....ARTIS MN Y KONGSI DUIT 2?CB BGTAU SKIT...CB TNJUK BKTI SKIT...NK TAU GK...STKAT WT AYAT SNDIRI SMUA ORG PN BLH WT...RAKYAT KELANTAN PERLU TEGAS DALAM MENUNTUT HAK MEREKA...PULANGKAN HAK RAKYAT KELANTAN...ROYALTI HAK KAMI ANAK KELANTAN....

    ReplyDelete
  6. stakat RM1...nampak je bertimbun....kalau kira-kira kotnye tak sampai RM5k...

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...