VIDEO - ANWAR TOK DALANG WAYANG KULIT BERTAJUK 'AKU PERDANA MENTERI'

Apa sudah jadi dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim ? Virus yang dijangkitinya itu sangat berbahaya, sesekali dilihat beliau seperti keanak-anakan dan terlalu 'gila bayang'.

'Gila bayang' adalah satu sindrom yang kebiasannya dihidapi oleh orang yang sedang asyik dilamun cinta dan sering terbayang orang yang dicintainya, berbeza dengan 'gila bayang' yang dialami oleh Anwar kerana bayang yang digilainya itu bukanlah satu bayang bersifat nyata bahkan bayang itu tanpa jelma.

Setiap kali berceramah pasti beliau menggilai bayang tersebut dengan melakonkan sendirian dalam kepelbagaian watak yang akhirnya memperlihatkan warasnya sudah berada pada tahap kritikal yang perlu segera diubati sebelum menjadi angau dan sanggup melakukan apa sahaja demi memenuhi angan-angannya.

Kewarasan yang dimiliki Anwar  tidak melayakkannya untuk menjadi seorang Perdana Menteri rakyat selain dari menjadi 'badut rakyat'. Anwar hanyalah satu bahan ketawa untuk menghilangkan mengantuk rakyat dan sangat sesuai untuk menggantikan wayang kulit yang semakin hilang ditelan zaman.

Tok Dalang wayang kulit adalah paling sesuai dengan Anwar kerana punyai kemahiran melakonkan kepelbagaian watak, ia seiring dengan hasrat kerajaan untuk memartabatkan seni budaya dan warisan ke peringkat antarabangsa.

Namun jika AnUgerah serba boleh yang ada pada beliau disalahgunakan kejalan-jalan belakang yang tidak sepatutnya, ia bakal merosakkan generasi, yang dihadapan kita hadapankan dan yang dibelakang kita jangan belakangkan.

Apapun Anwar perlu mengubah watak lakonannya kerana setiap kali ke Kelantan hanya watak dan lirik yang  sama dipersembahkan oleh beliau, dan dikhuatiri rakyat Kelantan akan muak dan bosan apabila sentiasa disajikan dengan wayang kulit yang bertajuk ' Aku gila nak jadi PM'  kerana itu sudah tidak relevan lagi.......... Anda Mampu Mengubahnya....

3 comments:

 1. Mohon buat pautan blog: suasanapolitikmalaysia.blogspot.com

  Terima kasih.

  ReplyDelete
 2. modal nya hanya lah air liur dan gambar bersama pemimpin negara lain..entah betul entah tidak apa yang dikatakan kepada pemimpin negara tersebut..tak ubah seperti bermain wayang kulit...atau bermain dengan bayang2 sendiri....

  ReplyDelete
 3. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  REPLY:

  Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

  http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...