Habis Benda Pembangkang Dakwa Sandiwara, Video Ni Pun Sandiwara!

Selepas krisis pencerobohan yang berlaku di Lahad Datu dituduh oleh pemimpin pembangkang sebagai sandiwara, PKR hari ini sekali lagi mengulangi tuduhan sandiwara itu kepada kerajaan kerana memberi tawaran muncul di RTM selama 10 minit untuk menjelaskkan manifesto Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) sekaligus menolak tawaran tersebut.

Pengarah Komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad menegaskan bahawa tawaran itu bersifat berat sebelah kerana masa diberi sangat sedikit.

"Tawaran ini adalah satu sandiwara hodoh pihak yang jahilkan peranan media dalam demokrasi.

"... adalah tidak wajar media diperalatkan sebagai mesin propaganda untuk memaksakan pandangan Umno ke atas rakyat," katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR di sini, hari ini.

Kata Nik Nazmi lagi, jika kerajaan benar-benar ikhlas untuk memberi ruang kepada parti politik pembangkang, mereka sepatutnya mencontohi negara luar dalam menyiarkan laporan yang seimbang, bukannya 99 peratus menyebelahi Barisan Nasional (BN).

Sementara itu, Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, tawaran itu bersifat sandiwara kerana hanya 10 minit diberi kepada Pakatan Rakyat sedangkan masa untuk Umno dalam media arus perdana adalah selama 365 hari, 22 jam dan 50 minit.

Tambah beliau, tawaran itu dibuat hanya selepas Ahli Jawatankuasa Khas Parlimen bagi penambahbaikan Pilihan Raya memutuskan.

"Media Umno tidak ikhlas... inilah salah satu taktik yang digunakan Umno bagi mengaburi mata rakyat supaya kerajaan dilihat telah melaksanakan perubahan dalam media," ujarnya lagi.
Kerajaan bagi pun salah tak bagi pun salah, dah nama lagi pembangkang, kerjanya asyik bangkang jerlah, ada ke patut nak lawan tauke ? Nak bercakap apa lama-lama ?, hargailah masa, 10 minit itupun dah cukup bermakna, patutnya bersyukurlah.

Inilah sikap pemimpin haprak yang tak tahu bersyukur, sepatutnya terima sajalah pemberian itu, sikit buat cara sikit, jika tidak, tak perlu cakap banyak, duk diam-diam jangan banyak songeh. Kahkahkah. Anda Mampu Mengubahnya.

2 comments:

  1. Logo oren konvensyen pakatan tu mcm logo forex ja..try google MT4

    ReplyDelete
  2. PAKATAN PUNDEK!!!MCM LA PAKATOON BG KEBEBASAN MEDIA....SIDANG MEDIA DIA BILA ORG TANYA,DIA CKP U ULANG ,I SAMAN..PENANG NGAN KELANTAN PUN HARAMKAN WARTAWAN UTUSAN..CKP JE PANDAI..DIA SENDIRI TAK BUAT..

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...