Video - Krisis Lahad Datu, Anwar Dakwa Media Islam Media Paling Parah, Fitnah, Jahat Dan Sial

"Media Melayu, Media Islam adalah media yang paling parah, fitnah, jahat dan sial dengan sikap mereka, kita patut malu kerana ada media Islam sebegitu rupa."

Diketika seluruh rakyat dalam negara ini menangisi pahlawan yang gugur, dikala kaum keluarga pahlawan ini meratapi pemergian insan tersayang buat selama-lamanya, kecabulan mulut Ketua Pembangkang menyentap hati dan perasaan seluruh umat Islam apabila seakan hilang pedoman dengan mencerca media Islam tanpa dilihat sedikutpun punyai akhlak sebagai seorang muslim.

Menerusi kenyataan Anwar seperti itu, kita tidak lihat ia lebih kepada menyerang media malah ia lebih kepada mencerca agama, kenapa harus ada perkataan 'Media Islam' untuk dikaitkan dengan parah, fitnah, jahat dan sial, apakah media yang dimaksudkan itu membawa atas nama Islam sebagaimana parti Parti Pas yaitu Parti Islam SeMalaysia.

Jika Utusan Malaysia, ianya bukan Utusan Islam Malaysiaitu berbeza, seperti juga seorang peliwat, jika peliwat itu namanya Anwar Ibrahim, yang meliwat adalah Anwar, tidak boleh kita nak cerca Ibrahim sekalipun Anwar itu membawa nama Ibrahim. Biar tahu beza, jangan kerana nakkan sokongan orang bukan Islam kita sanggup menghina agama ALLAH.
Beginikah akhlak Anwar sebagai seorang pemimpin yang mengaku beragama Islam, sepatutnya umat Islam lebih MALU mempunyai saudara seagama seperti kamu wahai Anwar, bermuhasabahlah... Anda Mampu Mengubahnya.

6 comments:
 1. Anak Pmtg Pauh Said:


  Piiiiiraaaaahhhh ! Anuaq hang bertanding kawasan mana PRU13.....?? bye PKR byeeeee !!

  ReplyDelete
 2. Mule2 kater drana UMNO..last2 kate sokong pulak kerajaan sbb national security... klu x betul laporan media Islam yg 'sial' dikatakannya knp nak melenting marah!!?? Bodoh... bila pekung dah terdedah mane nak sorok baunya... ckp la ape pun..rakyat dah sedar siapa petualang yg sebenarnya...saman la media Islam yg dikatakan 'sial... Dgb media n bangsa sendiri berani la nak gertak, tp ambil pendekatan pengecut, bacul bila berhadapan dgn media asing...siapa yg lg sial sebenarnya?? Berani kerana benar... nak gelabah berok apehal klu benda x betul...benda bukan paper reka cerita, perisikan yg bg maklumat..bukan di Malaysia tp pasukan perisikan Filipina sendiri!!!!...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang sahla tu..... tengok dah kecoh dah... takut ke nuar... awat kecoh semacam. Pi lah saman media asing i cabar u.

   Delete
 3. ASSALAMMALAIKUM...tuan puan...
  Baik kiranya cadangan debat. untuk debat DSAI dgn Dato Najib di adakan ...
  Dengan Syarat dihadapan pentas masing2 ada senaskhah Al Quran......
  dihadiri oleh Ulama2 tempatan.....
  Soalan berkisatr negara dan peribadi hanya boleh dikemukakan oleh Golongan Ulama....Ustaz bertauliah...

  Biar tgk siapa yg benar. dlm hal ini....siapa pendusta....jika seorg menolak
  Salam untuk Perdamaian...

  ReplyDelete
 4. Boleh percaya ke dengan Anwar??? sedangkan jam omega pun tak boleh nak tunjuk dan video naik lif dgn Eskay pun tak jawab untuk membersihkan namanya????

  ReplyDelete
 5. RASCAL! PAGI LIWAT SIANG JADI IMAM KT MASJID NEGARA HAHAHA!
  Parah, Fitnah, Jahat Dan Sial tu sila cakap kt diri sendiri yg Anuwar bin errrrr...sian lak nak type bapak dia kt sini..

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...