Video - Nik Aziz Minta Pemimpin Pas 'Daya Reka' Beliau Seorang Yang Suci

Mursyidul Am Pas mengakui terlalu suka kepada 'daya reka' memuja-muji beliau serta mengagungkan ketahap keramat dan suci daripada dosa sebagaimana yang telah dilakukan oleh bakal penggantinya Datuk Nik Amar Abdullah.

Sebenarnya daya reka ini sudah lama berlaku, antaranya daya reka yang mengatakan bahawa kekeramatan yang ada pada Nik Aziz telah membutakan mata orang yang menjolok mata pada gambar Nik Aziz.

Tidak kurang juga daya reka yang mengatakan pernah berlaku seseorang yang ingin menembak Nik Aziz dan tiba-tiba pistolnya tidak meletup sebelum diajak oleh Nik Aziz mengambil wudhu' serta bersolat bersama-sama dengan Nik Aziz.

Bagaimanapun daya reka yang dibuat oleh Nik Amar tentang Nik Aziz pada rakaman video dibawah agak keterlaluan, persoalannya jika semua elaun Nik Aziz tak ambil atau claim, banyak sungguh duit Nik Aziz, dari mana datangnya duit-duit yang dibelanjakan oleh Nik Aziz itu ?

Cukupkah gaji seorang Menteri Besar untuk perbelanjaannya dengan menolak semua elaun ?, atau semuanya ditaja sebagaimana tajaan haji yang pernah ditimbulkan beberapa tahun lalu. Atau juga persoalan ini boleh dikaitkan dengan botaknya hutan di Ulu Kelantan. Anda Mampu Mengubahnya.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...