Pasukan Khas Banteras Kumpulan Samseng Dan Kongsi Gelap

Sudah sampai masanya kerajaan mewujudkan satu pasukan khas dalam menangani kegiatan samseng yang dilihat semakin mengancam keselamatan rakyat dan juga pihak berkuasa.

Kumpulan-kumpulan samseng atau kongsi gelap yang kebanyakkan dikalangan orang-orang cina perlu dihapuskan secara total sebelum ia membentuk menjadi komunis, orang cina tidak seharusnya diberi muka kerana sering dilihat besar kepala dan bersikap kurang ajar jika sesuatu itu telah dimonopoli oleh kaum mereka. lihat saja bagaimana sikap peniaga cina di Petaling Street yaitu salah satu kawasan yang dikuasai oleh mereka, dan kita yakin umum mengetahui mengenainya.

Berbalik kepada penubuhan pasukan khas menghapuskan samseng, ada baiknya jika kerajaan memikirkan mengenai perkara ini sebelum ia merebak dan sukar untuk dikawal lagi, kerana kita semua tahu rangkaian samseng ini cukup luas dan licik dalam memperjalankan kegiatan mereka. Kita tidak menolak kemungkinan besar ada diantara penjawat awam yang diugut dan terpaksa bersekongkol dengan kumpulan samseng demi keselamatan diri dan juga keluarga.

Membanteras kegiatan samseng ini tidak semestinya tertumpu kepada penggunaan akta ISA yang telah dimansuhkan itu semata-mata. Oleh yang demikian dicadangkan supaya pasukan khas menghapuskan samseng ini diwujudkan dan dianggotai oleh individu yang berjiwa komando atau dalam bahasa mudahnya 'berhati kering', ia sejajar dengan penugasan untuk menghapuskan samseng-samseng yang semakin bermaharajalela sekarang ini.

Mereka yang terpilih menganggotai pasukan khas ini disembunyikan identiti mereka dari pengetahuan awam. Darisegi latihan pula, 'Datangmu tidak diundang, jika ragu sila pulang', atau ia dilatih mengikut keperluan yang setaraf dengan tugasannya kelak baik dari fizikal mahupun mental, kemudian ia diletakkan terus dibawah Yang Dipertuan Agong, ini bagi memastikan matlamat untuk membanteras kegiatan kumpulan samseng mampu dicapai 100 peratus tanpa sebarang kompromi.

Difikirkan hanya dengan penubuhan pasukan khas sebegitu sahaja yang mampu membanteras kumpulan kongsi gelap dari terus bermaharajalela sehingga mencabar dan mengugut pihak berkuasa. Anda Mampu Mengubahnya.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...