Suntik Botox ? Nurul Izzah Kritik Klinik 1Malaysia

SHAH ALAM - Klinik 1Malaysia didakwa bertaraf dunia ketiga ekoran tiada pegawai perubatan bertauliah.

Menurut Ahli Parlimen Lembah Pantai, "Praktis klinik tanpa pegawai perubatan ini dilakukan di mana? Di negara-negara dunia ketiga, negara-negara Afrika yang hanya ada pembantu kesihatan".

"Kita tak boleh berbuat sedemikian. Malaysia ada tarafnya sendiri".

Nurul Izzah turut mengakui ada menerima aduan berhubung perkara tersebut.

"Ya saya ada terima aduan. Misalnya, seorang ini menghidap kudis buta. Kudis buta sedang berdarah, dia pergi ke Klinik 1Malaysia, tidak ada doktor di klinik tersebut pada waktu tersebut.

"Maka, pesakit tidak boleh diberikan ubat yang terkawal," katanya.

Kalau Nurul Izzah nak cek dah monopaus ke belum memanglah.... Apa ke punya bangangnya tak reti beza antara klinik dengan hospital, patutnya syukurlah ada Klinik 1Malaysia ni, banyak manfaat kepada rakyat, Klinik 1Malaysia bukan khas untuk kudis buta Nurul Izzah oii!!! Klinik 1Malaysia ni lebih kepada pemeriksaan kesihatan dan penyakit-penyakit rutin seperti demam, selsema, sakit perut dsbnya.

Kalau Nurul Izzah sakit jiwa, Klinik 1Malaysia tidak berupaya untuk mengubatinya, mungkin Nurul Izzah akan dirujuk ke Tanjung Rambutan, samalah macam klinik swasta sekalipun, walau ada doktor tapi jika penyakit kronik mereka akan rujuk ke hospital negeri atau hospital universiti, jadi apa keperluan kerajaan untuk sediakan doktor di Klinik 1Malaysia ?

Nampaknya Izzah ni kemaruk sangat nak membangkang sampai tak tahu nak beza antara klinik dan hospital, sebagai contoh yang lain, Klinik 1Malaysia macam Klinik Desa lah, cuma Klinik Desa khas untuk wanita mengandung dan bayi, kalau nak beranak atau nak buat anak, tak boleh di Klinik Desa.

Begitu juga kalau nak suntik botox, Klinik 1Malaysia conform tak boleh buat, jadi Nurul Izzah kena tanya 'papalewat' kat mana dia suntik 'bontox' tu, mengancam sungguh, jauh berbeda dari yang dulu. Anda Mampu Mengubahnya.

Kalau Nurul Izzah sakit jantung tengok 'papalewat', pergi IJN bukan Klinik 1Malaysia!!!

4 comments:

 1. Sebab tu org kata macam negara dunia ketiga....

  ReplyDelete
 2. Sebab tu org kata macam negara dunia ketiga....

  ReplyDelete
 3. AZEEZ RAHIM tak pi haji?? patut pengerusi pi haji. JAMIL KHIR perhi tapi AZEEZ RAHIM
  tak pergi... hmmm.. AZEEZ RAHIM bukan pilih kebajikan tapi lebih pentingkan politik.

  ReplyDelete
 4. ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
  Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

  Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

  Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

  Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

  Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

  Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

  Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

  Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

  Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

  Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.


  http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html

  ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...