KENALI AMBIGA INSAN PALING SUCI.....

Besar sungguh hajat Ambiga itu sehingga sampai ke Kota Mekah, wajarkah aliran kafir harbi penentang Islam itu digimik politikkan hingga ke Mekah ? Apa mungkin ia bertujuan untuk diselarikan dengan fatwa terkini murtidol am Pas yaitu 'WAJIB' menyertai perhimpunan tersebut,
Kenapa tidak dengan mempertahankan akidah umat Islam didalam menentang isu murtad  yang dianjurkan oleh beberapa NGO Islam termasuk mantan Pesuruhjaya Pas Hasan Ali seperti HIMPUN, jangan kata Mekah, dinegara ini pun tidak disertai oleh Pas.

Kerana apa ? kerana ketua Bersihnya adalah si Ambiga pendokong murtad, segala keinginan Ambiga perlu dituruti oleh Pas sekiranya Pas ingin merasai Putrajaya, kalau patut jual Islam mesti jual supaya Ambiga tidak berkecil hati dan dapat melaksanakan tugasnya dengan baik. Ayoyo ini macam jangan ada lagi yang buta.

Ketahuilah bahawa Pas sudah jauh tersasar dari landasan Islam yang sebenarnya, kerana terlalu kemaruk untuk berkuasa Pas berjaya For All-kan Islam dengan gayanya yang tersendiri, kreativiti Pas dalam mempelbagaikan mantik bagi menghalalkan caranya terus memuncak dengan hujah-hujah dhaif lagi jumud.

Berkerjasama dengan bukan Islam dalam hal kebaikkan umum mengetahui ianya tidak bercanggah dengan ajaran Islam, namun berketuakan Ambiga yang jelas memberikan kesan buruk kepada umat Islam adalah HARAM, lupakah pemimpin dan penyokong Pas siapa itu Ambiga sehingga sanggup membawa aliran yang didokong beliau ke kota mekah itu ? Cukuplah di negara ini sahaja, tidak layak langsung aliran yang didokong Ambiga itu dibawa kesana.

Ambiga yang berfahaman komunisme, liberalisme dan pluralisme merupakan bekas Presiden Majlis Peguam, beliau juga penentang kepada pelaksanaan hukum syariah di bawah Perkara 121(1A) Perlembagaan Persekutuan dengan menyatakan kebebasan beragama turut termaktub kepada semua penganut agama Islam, beliau mempertikaikannya berhubung  kes Lina Joy yang murtad satu ketika dahulu .

Beliau juga pernah mengadakan forum mengenai memeluk agama Islam pada 9 Ogos 2008 yang membincangkan dan mempertikaikan secara terbuka Perkara 121 (1A). Motif sebenar Ambiga tidak lain diantaranya ingin merealisasikan 14 tuntutan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) yang tidak dilayan oleh kerajaan sebelum ini kerana ia jelas bertentangan dengan perlembagaan persekutuan.

Jika diperhatikan 8 tuntutan Bersih itu tiada satu pun yang berkait rapat secara khususnya dengan Islam, ia hanyalah cabang-cabang Islam diatas hal kebaikkan yang cuba dimantik sabitkan. Cuba bagi satu perkara yang diperjuangkan oleh Ambiga yang menguntungkan umat Islam semata-mata sekaligus menghormati apa yang telah termaktub. Setakat ini tidak ada..

Ambiga bukan BEKAS pemurtad umat Islam, bukan BEKAS pejuang amalan songsang gay, lesbian dan biseksual, Ambiga adalah musuh umat Islam yang jelas lagi nyata, Ambiga masih dan tetap perjuangkan segala hak kebebasan yang bertentangan dengan agama dan normal hidup manusia.

Secara paksi untuk mudah umat Pas berfikir dan menjaga agama Allah dari dijahanamkan oleh musuh yang nyata begini. Melihat kepada apa yang pernah dituntut oleh Ambiga dan konco-konconya jauh sekali untuk membela dan menghormati ajaran Islam.

Kenapa Ambiga menyokong penuh PR ke Putrajaya ? Jangan nak kata Ambiga lebih ikhlas dari Hasan Ali untuk mempertahankan Islam, sebaliknya kerajaan PR pasti  menjanjikan mereka dengan syurga kebebasan dan mereka yakin segala tuntutan mereka akan tercapai termasuk 14 perkara (IFC) dan LGBT.

Mereka juga tidak yakin dengan ketegasan  kerajaan yang sediaada ini mampu untuk mereka realisasikan perkara songsang yang berkait dengan kepentingan umat Islam dan juga normal hidup manusia. Mereka tidak akan bebas seperti yang diimpikan. Hanya kerajaan bodoh dan berideologi seperti mereka sahaja akan turuti kehendak mereka. Anda Mampu Mengubahnya.

Untuk makluman, dibawah merupakan beberapa maklumat yang dipetik dari beberapa buah blog bebas yang tiada kaitan dengan mana-mana parti politik.

8 Tuntutan Bersih
1. Bersihkan senarai undi
2. Mereformasikan undi pos
3. Gunakan dakwat kekal
4. Masa kempen minima 21 hari
5. Akses media yang bebas dan adil
6. Kukuhkan institusi awam
7. Hentikan rasuah
8. Hentikan politik kotor

14 Tuntutan Suruhanjaya Antara Agama (IFC)

1.) Anak yang dilahirkan oleh ibu bapa islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang islam.

2.) Orang bukan Islam yang memeluk islam hendaklah diberi kebebasan keluar dari islam tanpa dikenakan tindakan undang-undang.

3.) Kes orang islam yang keluar dari agamanya hendaklah dikendalikan oleh mahkamah sivil.

4.) Perkataan Islam tidak perlu dicatatkan dalam mykad seorang muslim.

5.) Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki memeluk agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orangg Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

6.)  Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak jagaan anak.
7.) Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8.) Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan Islam sebagimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9.) Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10.) Bible dalam bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11.) Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.

12.) Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah dimansuhkan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13.) Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14.) Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...