Kerajaan Selangor Tidak Akan Bayar Subsidi

Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor memutuskan tidak akan membayar sebarang tunggakan subsidi bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu kepada mana-mana kediaman rakyat yang menggunakan meter air pukal di negeri ini.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan negeri, Iskandar Abdul Samad berkata, keputusan mengenai perkara tersebut telah dimaklumkan dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Mac lalu.

Beliau memberitahu, pemberian subsidi itu hanya boleh dilakukan sekiranya Badan Pengurusan Bersama (JMB) atau Jawatankuasa Pengurusan (MC) kediaman yang terlibat mengemukakan permohonan kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) melalui pelaksanaan Program Lapor dan Dapat.”PBT kemudian memberitahu Syabas (Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd.), untuk memberi potongan pada bil meter pukal. Seterusnya, JMB atau MC akan membuat potongan 20 meter padu pada bil-bil individu setiap kediaman. - Mynewshub.

1 comment:

  1. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

    ReplyDelete

Tinggalkan komentar anda untuk dikongsi.

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...